Allerlei Orchideeën te koop

Dakoyria

Het is wat je noemt een veelvoud aan
Orchideeën die ik in de Super zoal zie
Talrijke kleuren en maten, het kent er
zijn weerga niet!

Tot modern modeobject geworden, welja
waarom ook niet? In deze nog akelig grijze
tijden fleurt het binnengebeuren er door op
Zomaar een klein stukje -weliswaar gekweekte-
natuur dat plezier geeft om wat bij te betijen,

als overbrugging naar het zo verlangde voorjaar
dat ééns toch wel doorbreken zal, zo helemaal
tóp?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Allerlei Orchideeën te koop’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.