INLOGGEN
«»

Overgordijnen

Eigenlijk wel merkwaardige associaties die
plotseling verschijnen...
Ik denk aan die vroegere bordeaux rode
velours gordijnen

Zij hingen daar in de woonkamer in mijn jeugd
zwaar en knus, een sfeer scheppend van
geborgenheid en vreugd
Bij voorbaat in de winter, ik hield van de kleur

Zij voelden zo zalig zacht, maar toch wel stevig
De zachtheid had verre mijn voorkeur
Hoe ik hier nu zo opgekomen ben? Door de
huidige situatie, een volkomen contrast!

De huidige lichtgetinte lamellen in de woonkamer
potdicht; een overmaat aan zon die me toelacht
Het drukt maar een piets de oplopende stijging
van temperatuur

Het malle is dat ik me nu meer opgesloten voel
dan vroeger door de loodzware gordijnen
Ach, het is momenteel maar een tijdelijke zaak
Een veel teveel aan warmte zal ook wel weer
verdwijnen.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Overgordijnen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.