INLOGGEN
«»

De nieuwe vloer

Mijn spiksplinter nieuwe vloer; de aanblik
steeds maar weer ondergaan
Staan de kastjes nu alweer op hun plek?
Ik laat het even bestaan...

Mij bestormen verschillende tegenstrijdige
gedachten: de zon die buiten zo lekker
schijnt, maar ja het klussen dat ook liever
niet moet wachten

Er zijn absoluut een paar dingen die "moeten"
ik rebelleer als een dwars jong kind tegen die
innerlijke dwingelandij! Zal ik in de aarde gaan
wroeten?
Eigenlijk gezegd heb ik in niets bijzondere zin

Wel wil ik zielsgraag de frisse buitenlucht in
Het voelt alsof er van verschillende kanten aan
mij wordt getrokken Ik kan heus wel prioriteiten
stellen, maar dat stuk discipline waaraan het me
schortte.....

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De nieuwe vloer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.