INLOGGEN
«»

Overbodige huisraad opruimen

Op zekere leeftijd zie ik veel vrouwen ruimen wat
inmiddels niet meer van nut is
Het zijn veelal sta-in-de-wegs en geven alleen
nog maar flinke ergernis

De kans zit er in dat zij op termijn mogelijk kleiner
gaan wonen
Wat moet je vandaag de dag nog met een zoveel
delig serviesstel? Geen mens komt nog, allang dood

De kinderen? Zij hebben een heel andere smaak...
Behoudens misschien dat leuke antieke kastje,
dat ook hen in het hart raakt, door opa onderhouden
Besloten wordt de Kringloop teneinde raad te bellen,

mogelijk hebben zij nog wel enige interesse.....
Zo niet, wat je noemt een hoogst onbevredigend
verloop Zoveel aan dure meubels gemaakt uit het
weinig gevraagde kersenhout, het beste van het beste.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Overbodige huisraad opruimen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.