INLOGGEN
«»

thuis

een eigen thuis
is de bron waaruit leven groeit
zich vertakkend in relaties
kinderen en herinneringen

een eigen thuis
wordt door muren geschraagd
die geen andere decoratie vragen
dan vertrouwen, liefde en toewijding

een eigen thuis
na een drukke dag van werken
is iets om naar terug te gaan
om er schuilend rust te vinden

een eigen thuis
is de sleutel tot nieuwe stappen
in het leven van haar bewoners
die zich bij elkaar veilig weten

een eigen thuis
is waar je jezelf kunt zijn
je jouw eigenaardigheden kunt leven
zonder te worden beoordeeld

een eigen thuis
is de plek waar je samen bent
met wie je heel nabij lief zijn
of die je daar ontvangen kunt

een eigen thuis
koester het elk moment
ieder voor zich en vooral ook samen
daarop proosten en dat wensen wij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven voor twee jonge mensen die het geluk vonden bij elkaar en zo besloten elkaar een 'thuis' te geven en te zijn | 12 januari 2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘thuis’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.