INLOGGEN
«»

Sansevieria

Chinese dames torsen een joekel van een plant;
een messcherpe Sansevieria Voor hun
restaurant?

Deze plant is tegenwoordig weer in beeld
Ikzelf houd er niet van; mijn vingers lelijk bezeerd
aan de rand Gelukkig voorspoedig geheeld!

Een raamvuller eerste klas Nú herinner ik het me
pas: mijn moeder die zo'n 'ding' verwaarloosde
Hij overleefde het allemaal...
Écht van dat groen voor onhandige vingers,
zoals ik het maar vertaal.

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Sansevieria’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.