INLOGGEN
«»

Nieuwe apparaten


Toen ik nog op klompjes liep
gingen mijn ouders nog heel diep
voor dag en dauw waren zij steeds op
het zwoegen kostte hen de kop.

Zij konden het werk niet overlaten
aan gesmeerd lopende apparaten
de was werd met de hand gedaan
voor het spitten moest men met een spa volstaan.

Toen kwam de distributieradio uit de muur
wij geraakten geheel overstuur
en als je het zo laat nog trok
luisterde je naar Negen heit de klok.

De stofzuiger deed zijn intrede
het mattenkloppen hoorde tot `t verlede (n)
het oliestel werd weggedaan
het gasstel kwam er aan.

Uiteindelijk moest ook het gaskousje zwichten
de gloeilamp ging de kamer verlichten
toen ging alles in sneltreinvaart
de dingen werden niet meer lang bewaard.

De koelkast werd in huis gehaald
voor een tv werd grif betaald
en na al dat automatiseren
moeten de oudjes nu pc-en leren.

Voor hen ging alles erg vlug
vaak denken zij nog aan die tijd terug
maar toch, de apparaten met een Kema-keur
geven aan `t leven nieuwe kleur.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nieuwe apparaten’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.