INLOGGEN
«»

Hoop en perfectie

Hoop een woordje met meerdere betekenissen ,
hoop we kunnen het niet uit onze gedachten wissen .

Soms zijn we machteloos ,
soms het probleem aanpakken een schot in de roos .

Hoop is er maar we moeten er ook iets voor doen want het komt niet aanvliegen ,
nee het echt aanpakken en onszelf niets wijsmaken nee onszelf niet bedriegen .

Want als we het aanpakken en alles eruit halen war er in zit ,
zorgen wij voor onze eigen Aziatische sambal oelek met pit .

Hoe zal het straks zijn ,
als we staande blijven , zijn we dan groter of juist heel klein ?!

Het zijn vragen die nu nog niet beantwoorden kunnen worden daarvoor moeten we verder komen in de toekomst ,
we hebben er geen grip op in elke overeenkomst .

Maar toch proberen we het goed te doen ,
dit kan door inzet , of de juiste keepers handschoen .

Door bepaalde dingen tegen te houden waar we wel grip op hebben , waar we voor zorgen dat we er grip op kunnen hebben en kunnen bewerkstelligen wat wij zelf willen ,
ook al zal sommige pijn zwaar tillen .
Maar er is daar nu net geen medicatie voor nee geen pillen .

Soms moeten we afwachten ,
ons brein met hoop voorzien om de pijn te verzachten .

Want dat iets goed loopt wil niet zeggen dat het is voor altijd ,
het is als een gerecht , de ene keer goed bereidt ,
de andere keer lukt het even niet tot ons spijt .

Maar een lach die zoveel moois kan brengen , die ons zoveel moois kan bezorgen ,
bij wijze van spreken nu al en niet morgen .

Ik weet dat ik er zal staan wat een ander ook zegt ,
want dat is iedereen zijn recht .

Te strijden en soms je mouwen opstropen in plaats van hoop te behouden ,
waardoor je de hoop als het ware opbouwde .
De hoop in de richting krijgen zoals het voor jou goed is , want wie we ook zijn mensen met ziektes of zelfs dyslexie ,
we zijn nooit geboren , en we zullen nooit leven tot in de perfectie .


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoop en perfectie’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.