INLOGGEN
«»

Bruggenbouwers

Bruggenbouwers bouwen bruggen
tussen het radeloze en wat te
raden blijft. Opdat de last
die ligt op hun ruggen een
doortocht biedt naar de realiteit.

Bruggenbouwers bouwen bruggen tussen
het gevraagde en wat te geven blijft.
Opdat de daadkracht van hun levens
een doorbraak biedt naar stabiliteit.

Bruggenbouwers bouwen bruggen
tussen het ontstemde en wat stemhebbend
blijft. Opdat zij monddoden en zielloze
wezens tot een argument zijn dat beklijft.

Bruggenbouwers bouwen bruggen
tussen de hopelozen en wat schijnbaar
optimistisch blijft. Opdat zij voor allen
het antwoord vinden dat in hun zekerheid
wordt ingelijfd.

Bruggenbouwers bouwen bruggen
tussen oorlogsgestemden en wat in
vreedzaamheid blijft. Opdat zij voor
het voetlicht brengen dat ieder mens
in zijn eigen vrede verblijft.

Bruggenbouwers bouwen bruggen
zodat tussen ene zijde en gene zijde
de overtocht wordt gehaald.
Omdat het hun kracht is, op grond van
hun problemen, dat nimmer de juiste keuze
wordt bepaald.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bruggenbouwers’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.