INLOGGEN
«»

Morgens Na Morgen

Vergeet niet dat er morgens zijn;
Morgens na de morgen. Dagen waarop
Al hetgeen ons vandaag krenkt, reeds
Gisterenmorgen zal zijn opgeborgen.

De kracht van onze geest verbaast
Nog het meest, wanneer alle stormen
Na gisteren zijn overwonnen;
Aan de horizon weer iets gloort
Van een geluk nog niet verwoord,
Dat wint na al hetgeen er werd geronnen.

Het lijden dat wij vrezen, maar morgen
Nimmer op zal dagen; laat ons vergeten,
Laat ons vragen om die voorspoed op die
Dagen dat alles anders kan zijn; wij blij
Zijn dat er nog morgens zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Morgens Na Morgen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.