INLOGGEN
«»

Met taalliefde door oma beïnvloed?

Geregeld denk ik nog aan oma, zij was heel wat
mans Als weduwe bestierde zij een druk gezin
en de oorlog voorzichtig-aan al in aantocht...
Haar winkel steeds minder bezocht althans

Ver ná de oorlogsjaren was ik als kleinkind graag
bij haar Zij vermaakte zich geregeld met kruiswoord-
puzzels, menig prijsje ontvangen door haar
Het kaartspel 'patience' geduldig gespeeld door haar

Later kwam ik wat in beeld en speelde 'scrabble',
met verve! Zielsgraag gedeeld met haar...
Komt mijn huidige taalliefde soms dan van háár?
Ik heb me bij haar vrijwel nooit verveeld!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Met taalliefde door oma beïnvloed?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.