Animato

godschalk ludo

5 jaar Animato
Heimwee is voor hen die niet geloven in de toekomst, herinneringen zijn dan weer godsgeschenken,
om nu en later eens aan terug te denken.
Natuurlijk wil ik niet alles bezingen, maar we genieten om ter meest
als we in gedachten overlopen hoe het die 5 jaar is geweest.
November 2012 je moest het horen:
met Sweet Hour of Prayer werd het idee voor een mannenkoor geboren.
18 Januari 2015 begon onze dirigente een koor met alleen maar venten.
Met steun van De Vedel gebeurde wat ieder had gehoopt,
het mannenkoor zag het leven en werd Animato gedoopt.
Die zondagen werden o zo schoon:
zingen in een koor van mannen is een echte jongensdroom.
Wat ze thuis niet moesten vragen deden we hier met passie en vuur
de dirigente op handen dragen deden we elk repetitie-uur.
En bij dat geluk dat we in zang kunnen vinden,
maakten we bovendien nog heel wat goede vrienden.
Misschien wil je het volgende niet horen,
maar door een stomme boom hebben we een vriend verloren:
zijn leven was voor ons uniek, mooi en fijn ……..
het schenkt ons mooie gedachten en waardevolle herinneringen aan ons samenzijn …..
We hebben nu al een vijftal jaren heerlijke dingen gezongen,
soms heel ingetogen en heel mooi
en samen al menige pint gedronken
ook al bleven we dan niet meer op toon.
Zo wil ik nog jaren leven, lachen, drinken, dromen,
om daarna gelukkig thuis te komen.
Zingend het geluk proberen te vinden
samen met mijn beste vrienden.
Want dit is nog maar het begin van ons verhaal,
ik wil nog hoge toppen scheren met jullie allemaal.
Ik hou van zingen en van het leven
daarom heb ik deze rijm geschreven.
Ik geniet van al wat Animato mij zal geven
want o wat is het fijn
om met vrienden te genieten van het zingend samenzijn.
Vele dingen vallen door corona in het water
maar niet getreurd, het wordt uitgesteld tot later.
Ja ik hou van zingen, ik wil het beleven,
daarom heb ik dit geschreven
geniet van Animato, geniet van het leven.
Geniet van wat het koorleven u kan geven
want ja, het is echt onvoorstelbaar fijn
om met vrienden te genieten ,van ons zingend samen zijn.
L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

godschalk ludo (Actief sinds: 19-04-2020)

Informatie bij het gedicht

Geschreven voor het 5 Jarig bestaan van ons mannenkoor. mijn grootste en schoonste hobby

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Animato’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.