Van stekelbaars tot aquarium...

Dakoyria

Je kunt het je nú nog nauwelijks voorstellen,
maar in mijn jeugd waren de sloten nog schoon
Mijn vader haalde wat stekelbaarsjes eruit en
enige kikkervisjes Aanschouwelijk onderwijs
voor mij en een door buitenlucht gekleurde koon.

Ik vond dit alles wel aardig en al snel werd een
koud wateraquarium aangeschaft Van het een
kwam het ander en tropische vissen trokken al
snel de aandacht.

Een winkel voor dier- en visbenodigdheden was
in de buurt Vissen en een waterpomp werden
aangeschaft Zolang de interesse nog duurt?
Die bleek een blijverdje en pap voegde zich bij
de aquariumclub.

Een fraai blad gaf het en ideeën om te kweken
Deze hobby kon echt niet meer stuk!
Gekweekt werd er met succes en snel al
uitgezet in speciale bakken Dit alles gesitueerd
-let wel- in een nogal krap hok voor een fiets...
Wie verzint er nou zoiets!

Ons hele gezin genoot in de woonkamer van een
fiks aquarium Televisie was er toen nog niet
Een levenslange hobby en uiteindelijk de bekroning:
Een eervolle vermelding in het voornoemde
aquariumblad Een maximum aan voldoening gaf wel
dat!

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Van stekelbaars tot aquarium...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.