Het bord

Marill Meijs

Het bord

de kaarten zijn geschud
steentjes liggen klaar
ze azen naar mijn ogen
hopend op grof geschut

legers zijn verdwaald
in het oerwoud der borden
mens erger je niet
als een ander heeft gefaald

woordblind starend
naar de letters der kunst
verovert hij het eiland
goud! zeer welvarend

pionnetjes in vele kleuren
vastberaden om te winnen
zoeken naar enig houvast
om door de straten te scheuren

met mijn auto volgeladen
kindertjes achterin
geraak ik in de put
tussen de opgezette barricaden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Informatie bij het gedicht

naar aanleiding van een berichtje om gedichten in te sturen over bordspellen, heb ik me laten inspireren door de bordspellen die ik speel.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het bord’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.