INLOGGEN

Gedichten over historie / historische gedichten

Hieronder hebben wij alle historische gedichten en gedichten over historie uiteengezet die er op Dichters.nl zijn te vinden. Deze gedichten gaan over historie, historische gebeurtenissen en historisch besef. Kijk ook eens in de rubriek 'Herinneringen en vroeger' voor gedichten die gaan over het verleden van mensen zelf.

Heb je zelf één of meerdere gedichten over historie of historische gedichten, of wil je kleine korte gedichtjes maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan naar ons in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen. Hartelijk dank!


zoals het was Zeehelden vertellen een nog boeiend verhaal 
Zee van bevrijding. Wim Kan en keizer Hirohito 
Wilde ganzen Voorzichtig voor de stekels 
Vooral heel klein VERHALEN (6) !!! 
Verdun 1916 van badfride tot putte 1000 jaar 
VAN ALLE TIJD !!! UITBUITEN !!! 
TRADITIE (1) !!! TOETS !!! 
TE VEEL ACHTERAF !!! Tante Lien 
STRIJDBAAR !!! Spiegelzaal Te Versailles 
SNEL WORDT .... Selamat jalan 
Schrayershoucktoren Richard III 
Raspoetin, Raspoetin PLAT WALS !!! 
Passendale Pampus 
OPSPRINGEN !!! OPHITSEN ??! 
OP DE MAT !!! Onfortuinlijke Fortuyn 
ONDER-ONS !!! OM GAAN DRAAIEN !!! 
ode aan de eik Ode aan Alice Nahon 
NU EN LATER !!! NIET GOED ... 
niet eens zo lang geleden nalaten 
Mijn oude buurt Middeleeuwen 
Mannen met baarden op de woelige baren Leven Tot In De Eeuwigheid 
leven Lange schaduwen... 
KOUDE DRUKTE !!! Kasteeltuinen 
jagers IN SYMBIOSE !!! 
IMPRESSIE VAN DROMEN Ik breng in mijn herinnering  
Ik ben je gids Ik Ben Anne Frank, Zei Ze 
Hunebed HUIS EN VRETEN .... 
Homo universalis HOLDERDEBOLDER !!! 
hoe het vroeger beter was HISTORIE (1) !!! 
historie Hiroshima 
Hier waar ik sta HET WERELD-TONEEL !!! 
Het Wapen van Utrecht HET PERSONEEL (5) !!! 
HET PERSONEEL (4) !!! HET PERSONEEL (3) !!! 
Het Parool Het Parool 
HET LEVEN ALS .... HET IS LEUKER .... 
heksen Harry Truman's droom 
Guernica GEZICHT OP NEE !!! 
Fukuyama Europa's Beroemdste Liefdespaar 
ER WORDT NIEUWE .... EENVOUDIG (2) .... 
EEN VOLWASSENHEID .... Een volk onder een ster. Suriname  
EEN SCHURK SPELEN .... Een Ode Aan De Liefde 
EEN HELDER MOMENT !!! EEN ANDER GELUID !!! 
duister als die eeuwen DROEZELOOR 
DOOR DE SNEEUW !!! Dolmen 
Decembermoorden DE WERELD IS KLEIN .... 
De Vliegende Hollander De ridder 
De oude koffiepot De nacht is voorbij 
de lange vrede De Dikke En De Dunne 
Dag, Dagsluiter Cocagne 
BROMPOT !!! Boer op zee 
Bestorming Bastille, 14 Juli 1789 BERUCHT !!! 
Begraven geheimen Astrid Van Zweden 
Anachronisme ALLES IS .... 
AL DIE SCHANDALEN !!! AL OUD _ NOG VERRASSEND 
AFPAKKEN (3) !!! Achter Het Prikkeldraad 
aangepast vermogen AAN-DE-KAAKSTELLERIJ (1) !!! 
AAN TE PAKKEN !!! 120 PROCENT WAARVAN ??! 
De Franse hofstad Utrecht 


Gedichten over historie / historische gedichten
(gerelateerd)