INLOGGEN
«»

duister als die eeuwen

de eerste stand
waren de orare
ze waren uiteraard van adel
ze baden en waren gezalfd
waardoor ze door god bestemd waren
de waarheid te verklaren


de tweede stand
punare
de kern van de adel
waren er om de orde te bewaren
en te onderdrukken
al wie afweek
van hun rechte pad

de derde stand
labore
moest wroeten in de aarde
en boeten voor hun zonden
om na dit leven
af te stevenen
naar de hemel

dit duurde zeshonderd jaren
tot de verlichting
er een eind aan maakte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘duister als die eeuwen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.