INLOGGEN
«»

Voorzichtig voor de stekels

Snel loopt hij de trap af
naar de rozenstruik in de knop
bij de poort van de kazerne

Hij snijdt een bed van scheuten
om zijn sandalen en vlecht
-- voorzichtig voor de stekels --
van twijgen een krans

voor de gevangen koning
deze kroon zal hij voelen
we slaan hem zijn schedel in

daarna maken we hem af
misschien leren ze het dan af
en zijn we eindelijk van hen af

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Romeinse soldaat in Jeruzalem (in het jaar 30); bundel 'Uit Heilige Boeken' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Voorzichtig voor de stekels’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.