Boer op zee

Zywa

Ik ben een boer op zee
60 schapen, 100 varkens
ganzen en eenden bij vertrek

Dat zijn karige rantsoenen
bij de rats, kuch en bonen
Slachten hoef ik niet

de beesten gaan zo wel dood
zodat er altijd vlees is
voor de kok en de officieren

hoog boven mijn stinkende stal
waar ik emmers uit de zee hijs
en de drek de spuigaten uit schrob

In de kooien is het erger
Daar is de vooronderwereld van zweet
uitlaatgassen en rochelende zieken

waar je slapend wegzinkt in een put
vol poep en pis, en happend naar lucht
bruine teer braakt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Koopvaardij in de 18de eeuw --- Bundel 'OverLeven'

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Boer op zee’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.