Selamat jalan

Willem Bernardus Tijssen

Selamat jalan. Een goede reis
over de spoorlijn van de duizenden
doden. Elke spoorbiels eert postuum
een werker in de duisternis van de
toen verkeerde macht. Slechts voor
de arbeidskracht was hun leven nog
van noden. Het brood was karig en
gaf aan hun lichaam weinig kracht.

Selamat jalan. Het spoor liep dood.
Voor een keizerlijke ideologie vielen
vele doden. Een trein raast door tot
in het laatste uur van de nacht.
Terwijl de oosterling weer lacht,
huilt het verleden waar het daglicht klopt
aan het heden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Selamat jalan’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.