INLOGGEN
«»

Achter Het Prikkeldraad

In Buchenwald leest men geen boeken.
In Buchenwald werkt nu wat ooit was de
Erudiete geest. Het kampleven kent slechts
Vermoeide voeten van vergeten scharminkels
Die werken voor het nazistische beest.

Achter het prikkeldraad in lange rijen
Schuiven voeten een nieuwe werkdag
Aan. Wat vrijmaakt dat zijn de wetten
Die voorschrijven hoe er nog leven
Na een kamp kan bestaan

Vanuit de barakken, voor wie durft
Te leven; en in de geest van 'Mein Kampf'
Verder kan gaan, klinken uit kelen melodieuze
Zinnen ter bemoediging om te ontkomen
Aan de vernietigingswaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Achter Het Prikkeldraad’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.