Waar toch bleef dat vuurrode haar?

Dakoyria

De laatste tijd bedenk ik me regelmatig:
Waar toch bleef dat vroeger vaak geziene
vuurrode haar? In mijn tijd zag je dat,
nu geverfd voor het merendeel, niet meer
daar?

Het hád zeker wel iets, vond ik Maar menigeen
ging ongenadig aan het pesten...
Ik vond het wél mooi, maar waar zelfs de rode
mannenhaardos restte?
Brillantine, ook vrijwel volledig uit beeld verdwenen

Gepermanente, piepkleine krulletjes, nog maar
sporadisch verschenen Ik wil absoluut niet naar die
tijd terug, heus niet! Maar soms... niet alles was
lelijk, constateer ik met enige spijt en verdriet.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waar toch bleef dat vuurrode haar?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.