INLOGGEN
«»

VEREDELDE VONDST

Een oud Romeins vrachtschip, diep gezonken
in de zee, wordt na eeuwen weer ontdekt,
voor onderzoek en rijke gave gewekt.
Duikers komen: arbeid vol hoopvol lonken.

Wijnkruiken, waar nooit uit werd gedronken,
ontluiken, stijgen snel, suizen opgewekt,
dankzij een toestel, door nieuw vernuft verstrekt,
liggen droog, glanzen vol hemelse vonken.

Hier heeft jonge kunde gezegevierd,
geeft eer aan plots opkomende oudheid,
die zin en genot der zoekenden siert.

Met zwevende balletsprongen danst de tijd,
terwijl hij verleden en toekomst bestiert,
welke tot ineenvloeien zijn bereid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

In de afgelopen eeuw hebben ze dankzij moderne duikapparatuur Romeinse scheepswrakken kunne bereiken, die misschien al zo'n tweeduizend jaar op de bodem van de zee lagen. Veel van hun inhoud heeft nieuwe bestemming in museum of ander gebouw of huis gevonden. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VEREDELDE VONDST’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.