Jij als klasgenoot bleef me zo bij!

Dakoyria

Nog altijd weet ik hoe je daar vooraan zat
eigenlijk meestal meer 'hing' als een uit de
kluiten gewassen knul, waar ook jij de lessen
ontving

Gehuld in een knalroze trui -in die tijd!- en ik
was meteen verkocht Een jouw hele lijf
beschenen 'kunst'zon die jou met haar straling
bezocht...

Rijkelijk verbrande wangen in een rozerood
De onverbeterlijke humor zoals meestal, daar
Vrijwel onmiddellijk kreeg jij de lachers op je hand
Je deed wat denken aan een clownsfiguur...

Waar je dan nu inmiddels wel zou zijn beland?
Sommige mensen blijven je voor altijd bij en zo een
was dan ook jíj!

Dakoyria, 2022.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jij als klasgenoot bleef me zo bij!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.