Onverwachte jeugdherinnering

Dakoyria

Op een volkomen onverwacht moment is zomaar
weer een jeugdherinnering daar!
Maandag wasdag, een levensgrote teil op het gas-
fornuis, de grootte paste nauwelijks ernaar

Driftig opgeklopte Sunlight huishoudzeep in een
speciaal houdertje... Ikzelf die geboeid toekeek,
hoe de was gekookt werd naar mij bleek.
Die werd vervolgens, afgekoeld, boven
gecentrifugeerd

Hoe toch werd die kilo's wegende zware natte was
via de trap in de badkamer gedeponeerd?
Strak gespannen waslijnen hingen hoog op de
overloop Redelijk uit het zicht, je liep er niet mee te
koop.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onverwachte jeugdherinnering’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.