Te koop: ouderlijk huis

Lotte Spoor

In de kale kamers
schijnt winterlicht
op bleke vlekken
waar eens onze foto’s hingen

Wie weet straks nog
dat wij daar woonden,
dat we de jonge bomen
hebben zien komen?

Vreemde kinderen zullen
door de kamers springen

Alleen de muren weten het,
kunnen ons nog altijd
-hoog en vol verwachting-
‘We shall overcome’ horen zingen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lotte Spoor (Actief sinds: 07-12-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Te koop: ouderlijk huis’ van Lotte Spoor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.