INLOGGEN
«»

Berg en Alp

Berg en alp

Alpen, bergen hoog, bij Stroudel und bier
De beste combine voor avontuur en berggestoei
De Gentiaan in bloei met alpenroos
Gezocht, gevonden die Edelweiss in bloei

Met eisenbein und sauerkraut die innerlijke
mens gesterkt
Das bier gedronken met Opstler aangereikt
Gemutlich en gezellig onder vrienden na gekaart
Voldaan, vermoeid, ons bed bereikt

Bij nacht en bergendroom, volgende steig reeds voorbereid
Komt die bergen morgenzon ons wekken onverstoord
Bei fruhstuk van spek en ei voor klimmers toebereid
Den rugzak aangebonden, de bergen roep
gehoord
Waar nederig ons gebogen voor Berg
en Alpenwei
Romain

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ROMAIN MAES
Actief sinds: 20-08-2021Informatie bij het gedicht:

Herinnering aan een berg wandel verlof Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Berg en Alp’ van ROMAIN MAES zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.