INLOGGEN
«»

Boeken uitzoeken en opruimen

Een veelvoud aan boeken, geruimd uit de
boekenkast siert nu de woonkamervloer
Een meer dan uitputtende uitzoekerij,
vrijwel toujours.....

Velen zijn inmiddels compleet achterhaald,
die mogen 'ruecksichtslos' worden weggehaald
Andere exemplaren gekregen, bij die en die
gelegenheid Dankbaar aaneen geregen

Letters die toendertijd naadloos pasten en nu
daar geheel bovenuit gegroeid.....
Sommige daar met een eeuwigheidswaarde
Je wilt die voor altijd sparen

Inruimen naar grootte of kleur? Misschien
wel naar onderwerp, een grote keur!
Alvast gretig herlezend vergetend de tijd.....
Van deze actie wel wat spijt?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Boeken uitzoeken en opruimen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.