INLOGGEN
«»

Oude sleutels

Ik heb doosjes (eerste kwaliteit)
met spijkers, een jampot vol
sleutels van onbekende deuren

en een berg koffers bewaard
vonderwerpen uit mama's huis
geheim geworden herinneringen

als onbeschreven museumstukken
schraal op een schap in de schuur
door mij weggezet om later ooit

mijn verleden mee te openen
als de tijd stil gaat staan, en ik
geen deuren meer vind

naar de toekomst, alleen nog
kan verdwalen in het heden
of in het verleden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'De trek' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oude sleutels’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.