INLOGGEN
«»

Diesel

Diesel.

Het geluid van jou nagels op de vloer,
Met je snuit onder de deur lag je op de loer.
Bij het horen van het drukken op de klink,
En daar stond je dan, mijn stoere bink.
Die vrolijke lieve snoet,
Mij aankijkend, dat deed me goed.
Even een moment voor ons twee,
Waarna ik vroeg, ga je met me mee?
Al geeuwend rekte jij je uit,
Je wist het al, samen er even tussenuit.

Iets wat voor een ander niets bijzonders is,
Maar voor mij is het een groot gemis.

De ochtenden zijn nu stil,
En dat is nog steeds een bittere pil.
Dat ik die keuze moest maken was erg zwaar,
Maar ik ben jou nieuwe baasjes erg dankbaar.
Iets wat ik jou niet meer kon geven,
Genoeg aandacht en voldoende tijd,
Daar kon ik niet mee leven.

Toen ik jou als pup mocht gaan halen,
Beloofde ik dat ik als baasje niet zou falen.
Nooit gedacht dat het zo zou gaan lopen,
Een mooi leven voor jou is wat ik blijf hopen.

Die liefde die jij mij hebt gegeven,
Blijft bij me, mijn hele leven!



Lief ex baasje  maak je niet druk,
mijn tijd bij jouw was een groot geluk.
Dat je me weg deed was geen falen,
je liet mijn nieuwe baasje nog meer liefde uit jou halen.  Je onverwachte bezoekjes hier in de Damstraat bij mij aan de deur,
zegt al genoeg, dat geeft jou nog meer kleur.
Je zult altijd mijn eerste baasje zijn voor het leven,
want jij was zo sterk om mij weg te geven.
En zie ik maak het goed, zolang jij mij blijft bezoeken zoals je nu doet!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dayenne Wiericx
Actief sinds: 11-06-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Diesel’ van Dayenne Wiericx zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.