INLOGGEN
«»

Toch speelden wij zon


toch speelden wij zon


ik heb de schaduwkanten
lang gezien dacht dat
zij het echte leven waren

de jeugd werd er al
heel vroeg mee omgeven
toch speelden wij zon

klein geboren mochten wij
pas laat de stem verheffen
op hun manier gaan overleggen

weerstand was hun zekerheid
in generaties opgebouwd maar
wel in een vooroorlogse tijd

wij zochten openheid en
vrijheid in het discussiƫren
hun tolerantie moesten wij ontberen

gelouterd door de strijd
mochten wij de bloemen dragen
om samen een nieuwe orde te maken


wil melker
21/04/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Toch speelden wij zon’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.