INLOGGEN
«»

Opeens

Zij was een vrouw al wat op jaren
Heel wat plezier konden we samen vergaren
Ik denk dat ik een soort dochter voor haar was
Vreemd dat zij nĂș in mijn hoofd komt pas.

We dronken vaak een drankje met elkaar en
ook poes was nieuwsgierig meestentijds daar
We babbelden genoeglijk wat voort en soms
wel filosofisch; het heeft ons nooit gestoord.

Zoals zovelen was haar een niet zo fijn lot
beschoren: dementerend en allengs ben ik haar
uit het oog verloren.

Waarom ze dan zo plotseling in mijn gedachten
verscheen? Ik zou het werkelijk niet kunnen zeggen
Maar feit is dat zij daaruit even snel verdween.

Dakoyria, 2016.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Opeens’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.