INLOGGEN
«»

Het Pierement


OP het marktplein staat hij te spelen
van zijn muziek genieten nog steeds velen
uit kartonnen mappen
doet hij de melodieën tappen.

De muziek wordt door de wind gedragen
over `t plein met zijn vele schragen
de markt wordt daardoor muzikaal omlijst
terwijl de marktman zijn waren prijst.

Hij geeft bij zonnig weer
de markt een feestelijke sfeer
de orgelman staat op zijn gemak
te rammelen met zijn centenbak.

Want wil hij van z`n orgel kunnen leven
dan zal men hem wat moeten geven
veel mensen geven hem spontaan
wat centen voor zij verder gaan.

En als de markt zijn einde kent
gaat hij met zijn orgel door de straten
en verdient dan met zijn pierement
in de straten nog een enkele cent.

`s avonds thuis moe van het draaien
laat hij moeders in het centenbakje graaien
zij leegt hem tot de laatste cent
de opbrengst van zijn pierement.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het Pierement’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.