INLOGGEN
«»

De Japanner

Ten lange leste was het kwaad gezwicht,
waar voorheen het tragisch duister,
werd stilaan het leven licht
en verhief zich weerom in al haar luister.

Te midden van de tropische bloei
gevoelde hij zich zonder betekenis;
verdoofd onderging hij de welige plantengroei
welke hem omsloot gelijk een gevangenis.

Zoveel doden op zijn geweten
buiten hen te hebben gekend bij naam,
hun gelaat in doodsangst was hij niet vergeten;
dat besef vervulde zijn hart met blaam.

In de middagzon stond zij daar,
mijn moeder, in haar hand een koele versnapering;
zo stonden zij enige tijd tegen over elkaar,
en heel even bracht een plotselinge bries verzachting.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Wicky Steevensz
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

*Ter nagedachtenis aan mijn moeder die compassie voelde voor een krijgsgevangene die, nadat de oorlog beƫindigd was, als tuinman bij mijn ouders te werk was gesteld. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Japanner’ van Wicky Steevensz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.