Vrede hebben met de herfst

Dakoyria

Vrede heb ik er inmiddels mee en ik loop op
mijn gemak door een dik bladerdek
Menige boom met kale takken die ik nu tegen
kwam...

De klimplant Wingerd is met haar dieprode blad
prachtig gekleurd
Bessen dragende struiken zijn nog niet leeg
gegeten

Een hond rolt zich speels om en om op de grond
Gekleurde bladeren hangen er zomaar aan zijn
kont... Zij geblaf klinkt opgewekt en blij
De temperatuur voelt aangenaam, vallende regen

is er niet bij.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrede hebben met de herfst’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.