Geweizwammetje

Roel van Ekeris

Geweizwammetje

Wandelend door het oude bos
Waar herfstkleuren worden begroet
Paden nat door het herfstig vocht
Mossen en algen bezorgen je een sliptocht

Gouden kleuren en dwarrelend blad
Fijnsparren en Douglas sparren maken duisternis
Tussen stobbenhout nog een laatste pad
Beneveling is een belevenis

Gemoedelijk speelt de fantasie
In vrede van innerlijke harmonie
Op de bodem, dood hout en liggende stammen
Je denkt aan een mini-hert, maar ontdekt geweizwammen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geweizwammetje’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.