Een grote van herfstgemoed

Roel van Ekeris

Het ritme van rust
Waarin de herfst wordt geboren
Motregen en zonnegloren
Vruchten van de tamme kastanje die jij wel lust

Een dekenblad op het bospad
Het spel van de kleuren
Dauw over bosbessenblad
Beneveld spinrag invoelbaar goedkeuren

De herfst is fijn
In een bos waar rust zal terugkeren
Herten waren er zichtbaar in een dozijn
Vredige atmosferen

Het leven is goed
Als je thuis komt
Een overbodige gedachte verstomd
Je boswandeling z’n werk doet
Innerlijk voelbaar als een vriendelijke groet

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een grote van herfstgemoed’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.