De hemelpoort

William Elskens

Als onze lieve heer
mij van deze aardkloot komt halen
vraag ik hem of ik mijn overalleke
mag blijven dragen
zodat ik de wolken aan de hemel
kan renoveren
ik zou de hemelpoort
een smeerbeurt kunnen geven
want ik denk dat de hemelpoort
deze eeuw niet veel meer zal bewegen
ik breng een medicijntje mee
voor sinte pieter tegen het beven
dan zijn al mijn zonden
onmiddellijk vergeven
voor God breng ik een brilletje mee
dan kan hij de wereld beter zien
dan zal hij wat strenger
voor de boze mensen zijn misschien
toch zal ik vragen
aan wie ik het moet vragen
of ik de hemel niet ontrief
als ik mijn overalleke zal blijven dragen...

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

William Elskens (Actief sinds: 21-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De hemelpoort’ van William Elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.