INLOGGEN

Gedichten over hemelvaart & hemelvaartsdag

De mooiste gedichtjes en gedichten over hemelvaart en hemelvaartsdag. Op deze dag wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus naar zijn vader God in de hemel is gevaren. Dit was op de veertigste dag van zijn opstanding. De viering maakt onderdeel uit van de gehele paascyclus. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, tien dagen voorafgaand aan Pinksteren. Veel christenen bezoeken op deze dag een kerkdienst of mis. Gedichten over en voor hemelvaart mogen op Dichters.nl niet ontbreken.

Heb je zelf één of meerdere hemelvaart gedichten of gedichten voor / over hemelvaartsdag, of wil je kleine korte gedichtjes maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan naar ons in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen.


BEN JIJ GESCHIKT .... CHRISTUS DEED ALLES VOOR !!! 
De erekroon. De hemelpoort 
Een gloednieuw hoofdstuk. EEN GROTE NIEUWE KANS !!! 
EERST IN RUSTE !!! ENERGIEK (1) !!! 
HEEL STIL (1) !!! Hemelvaart 
Hemelvaart HEMELVAART !!! 
HEMELVAART (1) !!! Hemelvaart. 
Hemelvaartsdag HEMELWAARTS (1) !!! 
HEMELWAARTS (2) !!! HET IS VOLBRACHT (1) !!! 
Hij is ten hemel opgevaren Hij is ten Hemel opgevaren 
HOGER WIL !!! Ik heb een pad rond de hemel gelopen 
IN KLEIN EN GROOT .... Jezus gaat naar Zijn Vader. 
LIEFDEWERK (1) !!! Logos 
Meester, waar gaat U naar toe? Meester, wij kunnen U niet missen. 
MET INSPIRATIE !!! MET JOUW LIJDEN .... 
Met Zijn hoofd in de wolken MISSIE VOLBRACHT !!! 
Niet definitief OMHOOG (1) !!! 
OMLAAG-OMHOOG !!! ONMACHT BREKEN (1) !!! 
OP HET TOPPUNT !!! Opgevaren 
OPLADEN (19) OPLADEN (20) !!! 
OPLADEN (21) !!! OPLADEN (22) !!! 
OPLADEN (24) !!! OPLADEN (25) !!! 
OPLADEN (27) !!! OPLADEN (28) !!! 
OPLADEN (29) !!! OPLADEN (30) !!! 
VERBINDING (2) !!! WEES STIL (1) !!! 
WONDER (1) !!! ZIJN LIEFDE VERLAAT ONS NIET !!!