Oma maakt kruiswoordpuzzels

Dakoyria

Menig keer had zich mijn oma met haar
goudkleurig lorgnet aan haar eettafel gezet
De grote lamp daarboven brandde gezellig
en heel functioneel

Oma tuurde ingespannen op een kruiswoord-
raadsel Zo vaak al won zij en kreeg haar deel
Nu zit ikzelf op bijna dezelfde wijze na te denken
maar bij mij zal de uitkomst vast langer nemen!

Een prijs, hoe klein dan ook, is vooralsnog buiten
beeld...Oma gaf me wel altijd het voorbeeld wat
stug doorzetten zoal vermag Vergezeld van een
kopje thee mét koekje dat zij me hartelijk dan gaf

Deze mij zo vertrouwde plaatjes hóren gewoonweg
bij haar Wie had ooit kunnen dromen van mijn
pogingen iets ervan te evenaren? In het geheel niet
daar!

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oma maakt kruiswoordpuzzels’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.