INLOGGEN
«»

Petroleumlamp van vroeger

Waarom ik opeens aan dit beeld van heel vroeger kom?
Heel erg klein nog moet ik zijn geweest
Bij oma hing boven de tafel nog zo'n oude petroleumlamp
Was er nog geen electra of speelde de prijs een rol?

De lamp werd geregeld bijgevuld en brandde dan weer
als een zonnetje... Een lange periode heeft dit alles
vast niet geduurd
De herinnering was niet meer dan een flits, maar heel
even was ik ervan vervuld.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Petroleumlamp van vroeger’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.