Veranderde sfeer in flatgebouw

Dakoyria

Je bewoont aanvankelijk met allemaal nieuwe
bewoners een spiksplinter nieuw flatgebouw
Men komt uit allerhande windstreken, is met
de verhuizing en inrichting heel druk in touw

Na verloop van enige tijd wordt er links en
rechts wat kennis gemaakt, de laatste bezig-
heden voor even wat gestaakt Vriendschappen
die ontstaan... De aanleg van een Jeu-de-Boules

baan Een heuse competitie daarin wordt er gestart;
een echtpaar dat met soep en broodjes maken
begon, die men als hongerige wolven at
De geliefde lief-en-leedpot voor ziek en zeer

Die hechte band waarbij jij je zo prettig voelde,
geleidelijk verstoord door sterfgevallen, verhuizingen
van dementen naar elders en ga maar door
Nieuwe bewoners die zo anders dachten en bedoelden

Een zekere 'clan' is zelfs ontstaan, komend uit het
zelfde dorp vandaan...
Hoewel de oude garde zich heus wel soepel opstelt
en heel vaak maar zweeg

kenden de oudgedienden heel vaak een rug waarnaar
men slechts keek... Open staan voor elkaar is een
'must' Voor het moment daarop nog niet zo gerust.

Dakoyria, 2021.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Veranderde sfeer in flatgebouw’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.