INLOGGEN
«»

Hologram van het heelal

Alle elementen die we schikken
in het Periodiek Systeem, de allereerste
bacteriƫn en ook wij, mensen
zijn scheppers van het heelal

In tijd en ruimte veranderen we
de energie en schrijven we mee
aan de onvergankelijke feiten
aan de randen van zwarte gaten

Die informatie bestond al
als de Schepper
die er met een oerknal
ruimte en tijd aan gaf

Het is onvoorstelbaar
en onscheidbaar beide
energie en informatie
zijn aspecten van elkaar

Daar kan ik met mijn verstand niet bij
Zelfs als in een diepe meditatie
mijn bewustzijn zich verenigt
met al het bestaande, ben ik onwetend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

De "Akashic Records", een theosofisch concept van Charles Leadbeater en Alice Bailey, gebaseerd op het boek "The Secret Doctrine" (1888) van Helena Blavatsky --- Kosmologie in de studie "On the Origin of Time: Stephen Hawking's Final Theory" (2023, Thomas Hertog) --- Samadhi: gedachteloos opgaan in het Zijn --- Bundel "Alsloos" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hologram van het heelal’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.