INLOGGEN

Haiku gedichten / haiku's

Hieronder hebben wij alle Haiku gedichten uiteengezet die er op Dichters.nl zijn te vinden. Haiku (meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.

Heb je zelf één of meerdere haiku gedichten / gedichtjes, of wil je haiku's maken voor deze rubriek? Stuur deze dan in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen!




Haiku gedichten / haiku's (gerelateerd)