Achterom kijken

Fenix

Ik kijk om me heen
De wereld lacht terwijl ik,
Een plons in het meer

Spetterend zo mooi
Zij kijken terwijl ik bloed
Een lach bereikt mij

Gerstoord en getikt
Lijkt gestoord maar is gebroken
Het scherpe lemmet

Een kras door de wind
Een krijs bereikt het oor niet
De messen snijden

Lijkt sterk maar voelt leeg
De holte in het hoofd die blijft
Een mond die blijft zijn

Het geschreeuw neemt af
De gevoelloosheid neem toe
Een druppel verlaat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Fenix (Actief sinds: 19-11-2022)

Informatie bij het gedicht

Als je het begrijpt, dan is het helder zichtbaar.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Achterom kijken ’ van Fenix zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.