INLOGGEN
«»

NAJAARSINVALLEN

De jarige ontwaakt:
struiken vol spinragslingers
blinken hem toe.

De najaarswind rukt:
in de diepgrauwe wijdte
blinkt zilverloof op.

's Nachts valt motregen;
de straat glanst in lantaarnschijn,
weerspiegelt wolken.

Gele herfstbomen:
vloeiend waart door heel mijn mond
zachte mosterdlucht.

Herfstavond. Het waait.
Lover geeft zachte roffel
op een herenhoed.

Snel wast de rivier.
Men is angstig. Woonschuiten
liggen steeds vredig.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘NAJAARSINVALLEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.