GEKRIOEL IN PARK EN TUIN

Han Messie

Vroeg ontwaakt de eend,
vangt kwiek zijn daagse strijd aan.

Wilgenroosjes:
ik ruik mijn diep klein genot
van vroeger _ en nóg.

De vergeten tuin
vol onkruid is wondermooi:
er bloeit slechts één lelie.

Stoten en drukken:
harde mest ligt op de spa,
glimt dan als honing.

Distelpluis verwaait,
dwarrelt en krioelt dooreen:
witte muggendans.

Ik vertrek 's ochtends:
vroege zon brengt mijn woonbuurt
nieuwe vreemde glans.

Zonsverduistering:
eindelijk zie ik het licht
van mijn verbeelding!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GEKRIOEL IN PARK EN TUIN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.