INLOGGEN
«»

VLUCHTEND EN KOMEND VOORVAL

Het sneeuwveld glinstert;
jammer, de schroothoop ernaast
schendt heel zijn aanzien.

Dichterlijk winters;
dankzij dorre riethalmen
oogt sneeuw nóg witter.

Om de boomtoppen
vliegen twee buizerds rondjes;
liefdesroep klinkt schel.

Avondmaalswijn vloeit;
mocht diens beeldspraak krachtig zijn
in elk mensenbrein.

Op de voorjaarsdag
galmt over speenkruidbermen
luid roekengekras.

In de tuin wieden:
plotseling gewekt, vluchten
lieveheersbeestjes.

Ik schuif de bloempot,
beroof tien kleine kevers
van hun slaapplaatsje.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VLUCHTEND EN KOMEND VOORVAL’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.