INLOGGEN
«»

HUISELIJKHEID

Wazige mist;
daarachter gloeien vensters
vierkant avondrood.

's Nachts onweert het hard:
verborgen spinnenwebben
blinken druipend op.

Tussen boomwortels
ligt een nestkastje als huis
van pissebedden.

Al denkend snuiven
bij een blauwe druiventros:
je hoofd geurt vol wijn!

Het raam beeft en dreunt:
telkens weer knalt de hemel,
blinken bliksems op.

Snel wast de rivier.
Men is angstig. Woonschuiten
liggen steeds vredig.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘HUISELIJKHEID’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.