goudblond haar

Mark Ackaert

Het goudblond haar
dat steil de hals verhult
is nu
gefriseerd als je gedachten
tot Monroe kapsel omgekruld
Weeral niet
wat we verwachten

Jij blijft voor ons verborgen
zal altijd voor verwarring zorgen

Een aureool
zweeft rond je haar
Je bent een engel
mooi van bouw
geslachtsloos zeldzaam raar
Ben je man of ben je vrouw

Twijfel boezemt angsten in
jij mysterieuze androgyn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mark Ackaert (Actief sinds: 21-01-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘goudblond haar’ van Mark Ackaert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.