begaanbaar

Geert Messelis

de wegen
hun duistere kant
dode blaren tollen rond
de duivel speelt met dobbelstenen
de vlakte trommelt op de lucht
pas op voor struiken
reptielen zoeken schaduw
in de hitte van de dag
de bedding open graven
paarden snuiven
het water is zo brak
de vlakte trekt
let op die heuvel
met zijn struiken
de nacht kan zo
op onze hoofden vallen
schuilen
afbrokkelende muren
geen vuur
rookvlees
en een flinke slok
die brandt
in onze ingewanden
sluit nooit je ogen in de nacht
sluit ze nooit
en ook niet voor de zon

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Informatie bij het gedicht

een legergroep? rebellen? bandieten? Joos mag het weten maar ik niet.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘begaanbaar’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.